Pazar, Temmuz 22, 2012

TEMASA-I RAMAZAN 2012


Cocuklugumdaki gibi... Eskisi gibi... Panayır... Senlik... Eglence... Dayanisma... Kaynasma... Huzur... Mutluluk...  Ozlem duyulan eski Ramazanlar gibi...

Bu yogun sehir yasantisinda kayboldugumuzu anladigimiz zaman, "nerdeeee o eski ramazanlar" diyerek aramaya baslamistik ozlem ve hasret icinde... Eskilerin buyuk ve kalabalik aileleri... Gunler oncesinden baslanan ozel hazirliklar... Sahurlar... Iftarlar... Ramazan eglenceleri... Curnunalar, ne guzeldi degil mi?

Bu gece, Bursa Buyuksehir Belediyesi'nin organizasyonunda Merinos Park'ta ozel olarak ayrilmis buyuk bir alanda duzenlenen bircok programi iceren
TEMASA-I RAMAZAN'dayiz.

Yani Ramazan Gosterileri'ndeyiz.

Yani yine Tam Yeri Tam Zamani'ndayiz! Yuppi!


Gecen sene gibi bu sene de Ramazan yine cok sicak geciyor. Tam yaz ortasi! Sicakligin yani sira neminde yuksek olmasi, isin cabasi! Evlerde durulmuyor... Iftardan sonra aksamin serinligi uzerimize coktugu gibi disarida solugu almak istiyoruz. Zaten herkes disarida! :)

Merinos Park'a yakin yerlerde oturanlar evde sicaktan bunalmis olacaklar ki solugu coktaaaan cimler uzerinde Temasa-i Ramazan'da almislar. 7'den 70'e herkes burada... Coluk-cocuk, torun-tombalak... Iftari bile sanirim cimlerin uzerinde yapan gruplar var! Cilginlar!


Belli ki, iftarliklar gunduzden ozenle hazirlanmis, bir guzel de cantalara yerlestirilmis, oturmak için kilimler bile alinmis!, cocuklar oyalansin diye de birkac oyuncak, veeee dogruca Temasa-i Ramazan'a kosulmus! :)) Golgenin altinda serinlemek icin hemen agac alti bulunmus... Iftar saati gelene kadar bir guzel serilmis-yatilmis :)

Acik havada "degmeyin keyfime" edalari, ohhhh!


Artik, iftar saati gelmis, ezan okunmus, top patlamis, oruclar acilmis, iftarlar yapilmis, gecenin karanligi da iyi kendini belli etmeye baslamis...

Ama anlasilan o ki; artan kalabaliga ragmen cim ve piknik keyfinden vazgecmek yok! Hem de keyifler artarak yeni yeni basliyor desenize, iftar sonrasi bol bol sohbet keyfi!


Gece saat 1... Ne kalabalik azaldi... Ne de gitmeye hevesli var... Burasi guzel... Burasi eglenceli... Burasi neseli... Burasi coskulu... Burasi; eskisi gibi! Ve galiba, sahura da burda kalinacak! :)

Temasa-i Ramazan Alanı, sizi Osmanli Evleri adi verilerek duzenlenmis alisveris standlari ile karsiliyor.


Her bir stand Osmanliyi animsatan dis cephesiyle bizi yeniden bugunden dunlere alip goturuyor... Standlar oldukca duzenli tasarlanmis ve organize edilmis... Cesit cesit satici ve urun var ramazan vesilesiyle alicisiyla bulusmak isteyen...


Panayirlarin ve senliklerin vazgecilmez ve bastaci olan Taki Standlari, en kalabalik standlardan biri. Renk renk boncuklar... Bileklikler... Yuzukler... Kupeler... Tokalar... Kucucuk prenseslerden, ablalarina, annelerine, ananelerine kadar hatun yelpazesinin her yasina hitap ediyor bu gozde standlar! :)

Susluyuz, suslu, kim ne derse desin oryantalistlik ruhumuzda var, susluyuz!!!


Ooof oooff offfff, az ileride bir baska kalabalik stand! Oyuncak Standlari! Ancak bu sefer musteriler kucuk bir grubu olusturuyor!

Evet, evet, gercek anlamda kucuk gruplar... Kucukler! Oyuncak delisi kucukler icin gozlerin faltasi gibi acildigi bir suru oyuncak... 

Aslinda itiraf etmeselerde oyuncaklari tek tek eline alip karistiran buyukler de az degildi hani:)) Ne demisler "icindeki cocugu hep yasatacaksin!"


Ve, benden de bir itiraf... :) Biz de nasibimizi aldik oyuncak standlarindan birinde... Isim treninden aldik... Isimlerimizin harflerin dizilmesiyle lokomotiflerin olustugu ahsap isim treni... Televizyon unitesinin ust kisminda goz kirpiyor bana simdi bu yaziyi yazarken...
Haydi, tum buyukler oyuncakcilara! :)

Yetiskinler oyuncaklara ilgi gosterirken fazla utanmasinlar diye biblo ve dekoratif objeler de hemen yakin standlardaydi... Vazolar... Porselen urunler... Kuru cicekler... Ahsap objeler... Suya yelken acacak yelkenliler... Deniz fenerleri...


Romantikler icin uzerine isim yazilan  kalpli ahsap  anahtarliklar!!! Isim yazdirmak icin girilen sira gozle gorulur derecedeydi... Hepimizde sevdigimizin isminin yakilarak yazdirildigi kalpli anahtarlikliarimiz olacak! Isin raconu bu, anlastik?! ;)


Uc boyutlu resim ve fotograf standi... Hani hatirlar misiniz,bizler cocukken sakizlar olurdu icinden mini plastik resimler cikardi, parmaklarimiz arasina alarak oynatır ve hareketli goruntu elde ederdik... Hey gidi heyyyy! Cocuklugumuzu ani olarak anmaya basladiysak; yolu yarilamaya mi basliyoruz nedir???

Iste o resimler gibiydi cercevelerin icindeki resim veya fotograflar... Bir kismi oldukca basarili hazirlanmis, gercekten uc boyutlu gorunuyordu, bazilari ise beni yordu, astigmatimdan da olabilir, hakkini yemeyeyim... :)
  

Ramazanlarimizi icimize sine sine rahatlikla yasayabilmemizi saglayan Ataturk ve ulkemizi koruyan Mehmetcik ve bu ugurda bizim icin hayatini kaybeden sehitlerimiz icin ayri bir stand acilmisti... Huzunluydu bu stand :(


Iste! metreler oteden misssss gibi kokulari takip ederek buldugumuz aromali sabun standi! Offff ya! ne guzel bu sabun kaliplari! Cesit cesit... Renklerine mi bayilsam, kokularina mi bayilsam:)

Almadan eve donemezdik, birkac kalip da biz aldik, ve alabilmek icin siranin bize gelmesini sabirla bekledik! O kadar kalabalikti, dusunun yani... Saticinin sabun kaliplarini icine yerlestirdigi zarif sabun keseleri de bir harikaydi...


Yuppiiiiii!!!
Pamuk helva!
Hmmmmmmmmmmm....
Pespembe!!!
Tam cocuklugum gibi!


Mmmmmmmmmm....
Pitir pitir patlamis misirlar!
Misss missssss!!!


Offfff offffff!!!
Kagit helvalar... Koska helvalar... Susamli helvalar...

Yasasin Temasa-i Ramazan!
Yasasin senlik!


Iste bir baska yaz gunu atistirmaligi! Deniz kiyisinda gibi! Kozlenmis misirrrrrrr!
Ne cok seveni varmis!
Satici kozlemek icin gece boyunca komuru anca yetistirebilmistir...
  

Misirin her turu kabûldur diyenlere, haslanmis bardakta misir...
  

Iftardan sonra soyleeeee sicak bir kahveye kimse hayir demez degil mi? :)
Dememisler ve kahve standi acilmis bile...


 Senlik alanlarinin yeni vazgecilmezi, Tirmanma Duvari!


Lunapaaaark!!!
Donen salincak.... Vuuuuvvvvv...


Atli karinca!!! Haydi minisler, kosun!



Ah iste! Buna bayiliyorum, esnek iplere kendinizi bagliyorsunuz ve hoooopppp havaya zipliyorsunuz... Zippppp ziiiiipppp! Bayiliyorum buna!



Az once bir kere daha ayni kararimi verdim, biraz sonra yetiskin dunyasini birakiiiiiiiiip cocukluguma geri donecegim ve hemen carpisan arabalara kosacagim!!!


Cocukken carpisan arabalara bilet yetistiremezdi babam lunaparkta... Sanirim  hâlâ butuncocuklar ayni fikirde ve zevkte :))



Yeni oyuncak! Yeni nesil Lunapark oyuncagi! Kocamaaaaaannn sisme balonlar icine giriyorsunuz, ve kocamannnnn su gecirmez fermuarlar kapaniyor, veeee suyun ustunde yuruyorsunuz, emekliyorsunuz, yuvarlaniyorsunuz...
Kocaman bir hava kabarcigi!!!


(video icin uzerini tiklayiniz)

Futbol meraklilari da unutulmamis! Yesil bir cim hali, bir kale, ve yuvarlak bir top! Bilet aliyorsunuz, topu kale ile bulusturuyorsunuz, veeee hediyeyi kapiyorsunuz... Ahhh, top disari mi cikti, sansiniza kus, hediye yok! :)


Gise:) Ne kadar nostaljik :)))



En keyifli eglencelerden biriydi! 5 boyutlu kisa film! Balkabaginin kabusunu izledik, coook korktuk:)))

Galiba bizi de disardan izlediler, ve coook gulduler cooook:)))



Herkes okusun diye!!! Senliklerin en sevdigim yeri! Eski - yeni bircok kitap, dergi, kitapcik cok cuzî fiyatlara alicisiyla bulusmaya calisiyor... Bu vesileyle de bir cok kisi aslinda almayi dusunmedigi kitaplari bile alarak farkli bakis acilari kazaniyorlar...



Dergiler cok guzeldi!


Bazi yazarlarin imza gunu de yapiliyordu....



Kutsal kitabimiz....Ve diğer dini kitaplar...


Elimizde bir dolu kitap ve dergi ile cikarken bulduk kendimizi:)))

Ve istikamet canli muzigin oldugu sahne! Nasil bir izleyici yogunlugu... Ses sistemi de cok guzeldi... Sarkilara eslik etmekten kendimizi alamadik...





Bu sahnede ramazinin diger gunleri icin siir dinletileri ve diger konserler ve gosteriler de devam edecek... kacirmayin! Ben programimi yaptim bile! :)



  

Cocuklugumdaki gibi...  Eskisi gibi...Panayırlar... Senlikler... Ozlem duyulan eski ramazanlar gibi...
Iyi oldu, usenmedik kalktik gittik, nostalji yaptik, gecmisi andik, coooook kulaklar cinlattik!

Iyi ki organize edilmissin TEMASA-I RAMAZAN! 


Gorusmek uzere,
RAMAZANDA IYILIGINIZE BEREKET!