Cumartesi, Ağustos 06, 2016

Evde Yokuz: KAMPTAYIZ

Evde Yokuz: KAMPTAYIZ

Tikkk takkkk… Tikkk tikkk takkk… Tik takkk… Tik tak… Tikk tikk ki takkk takkk …. 

Zaman geçiyor. Akıyor. Gidiyor. Uçuyor. Tikkk takkkk… Ritmi hepimize farklı.  Tikkk tikkk takkk… Hepimize başka, başka başka. Tik tak… Ama hepimiz için akıp gidiyor. Tikk tikk ki takkk takkk ….

İşimiz gücümüz yok bizim. Ruhumuz boş bizim. Derdimiz çok bizim.
İşimiz gücümüz ruhumuzu gezdirmek bizim. Ruhumuz hoppa bizim.
İşimiz gücümüz mühim. Gönlümüz uçarı, pirpiriyiz biz.
İşimiz gücümüz çok bizim. Çocukça hayallerin peşindeyiz.

Bilmem anlatabildim mi? :)
Soru belliydi. Cevap belliydi. Fitil ateşlenecekti. Ama yine de bir şeylere ihtiyaç vardı. Kim soracaktı? Ne zaman soracaktı? Cevap, ne zaman gelecekti?

Soru soruldu. 
- “Hadi mi?”

Sessizlik. Bekleyiş. Merak.

Cevap geldi.
- “Hadi”. 


Apikoda bekliyorduk zaten. E fitil de ateşlendi. Kirişi kırdık. Hadi bize eyvallah dandini dünya! 

Alelacele, bir telaş bir telaş,  büyüklü küçüklü çantalara pılı pırtımızı topladık, bu yaz gününde giyeceğimiz şey zaten ne ki yahu dedik, altı üstü birkaç tişört birkaç şort yeter işte. Üç beş yemelik içmelik de hazırladık kendimize. Gökyüzü ve yıldızlar bizim dedik, çadırı da yüklendik. Ruhumuzu da sarıp sarmaladık, attık sırt çantamıza. Çoluk çombalak cümbür cemaat düştük yola. Pek bir şükela olduk :) :) :) 

Yoksaaa siz hiç denemediniz mi? Hiç mi denemediniz gerçekten? Hiç mi merak etmediniz? Doğayı sevmeyen insan olur mu hiç? Doğa dokunmadan, yaşanmadan uzaktan sevilebilir hiç? Ormanda siz hiç kirlenmediniz mi? Ağaçlar benim, gökyüzü benim, yıldızlar benim demediniz mi? Ağaç kütüğü üstünde oturmadınız mı hiç? Hiç kamp feneriniz olmadı mı? 

Bir sır vereyim mi? Hepimizin ruhumuzun kanatları var. Açıp uçabiliriz, sınırlarımızı kaldırıp kendi dünyamızı keşfedebiliriz. Deneyebiliriz. Deneyin. Keşfedin. Heybenize bir de bu tecrübeyi ekleyin. Kendinizi keşfetmeye başladınız mı bir kere, bu yolculuk asla bitmez. Bir not daha: kamp alanlarında vazgeçemeyeceğiz artık yaşam standardımız olan birçok şey mevcut. Bir önceki yazımdan fikir edinebilirsiniz. (Yazıyı okumak için tıklayınız:Başka Bir Kamp.

Hadi fazla uzatmayayım yola çıkıyoruz… İşimiz gücümüz yok bizim, işimiz gücümüz çok bizim. Bir başka yazıda görüşmek üzereeee;

Arrrivederci bizim evin yollarına,  sizin köşenin başlarına… Arivederciiiii!!!