Salı, Eylül 20, 2016

Pia Polya

PİA POLYA

Merhaba sevgili arkadaşlarım ve takipçilerim,

Sizleri renkli bir çizgi karakter ile tanıştırmak istiyorum: “PİA POLYA”.  Tanıdıktan sonra benim gibi kendinizi şanslı hissedeceğinizi düşünüyorum. Daha sonra onun dünyasını keşfetmek sizin tercihiniz.

Pia Polya, okulöncesi yaş aralığında cinsiyet ayrımı yapmaksızın kız ve erkek çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirebilmesine, yardımsız oyun kurabilmesine ve yine oyun eşliğinde el becerilerini geliştirilebilmesine yardımcı olan bir oyun ablası olarak karşımıza çıkıyor. Pia Polya, yaklaşık 3 aylıktan 5 yaşa kadar olan bebekler ve küçük çocuklar için zekâ gelişime fayda sağladığı bilinen temeller üzerinden çocukların düşünebilmesini, el-göz koordinasyonu sağlayabilmesini ve özellikle el parmak kaslarının kullanımı/gelişimini destekleyen özenle hazırlanmış bir dizi çocuk oyununun çizgi yüzü aslında. HOTALI Ambalaj Tasarım Ltd. Şti.’nin tescilli Pia Polya ve İmagnetFun markaları adı altında tescilli kutu oyunları ve magnet oyun setleri ile ilgili anne&çocuk dünyasının içine giriyor. 


Buraya kadar oldukça normal ilerleyen bu durumu benim gözümde farklı kılan iki özel nokta var:

Birincisi; Pia Polya ve İmagnetFun markalarının, görünen ve ağırlıklı olarak görünmeyen ticari kuralların olduğu satış dünyasında ezber bozan yaklaşımlarıyla yer almaları. Ezber bozan nedir derseniz, özetle çocuk sağlığının ön planda tutularak fiyat politikasının görmezden gelinmesidir diyebilirim. Birçok gazete ve televizyon haberine konu olan, cebe dost ama sağlığa düşman bir kısım uzak doğu menşeli oyuncakların çocuklarımızın sağlığını tehdit ettiği aşikârdır. Pia Polya ve İmagnetFun markaları bunun önüne geçebilmek için yerli üretimi tercih edip bu aşamayı kontrol altında tutmaktadırlar. Metal kutulu oyunlarında metal kutular özel üretilerek üzerine gıda lakı ile kaplanmıştır. Magnet oyunlar ve kart oyunlarda sertifikalı özel boyalar kullanılmıştır. Kart oyunlar, dağılma durumunun önüne geçebilmek için sert karton yerine dayanıklı kalın mukavvadan üretilmiştir. Tüm oyunlar çocuk sağlığına zararlı hiçbir madde içermemektedir. Global dünya ile rekabeti zorlayan bu öncelikler üretim maliyetlerini artırsa da firma daha çok çocuğun daha sağlıklı ve zekâ gelişimine destek veren oyunlara daha kolay ulaşabilmesini sağlamak için fiyatlarını çizgi dışında tutmaktadır. 





Üstelik bu duruşlarını gönüllülük esasına dayan bir sosyal sorumluluk anlayışıyla daha da perçinlemektedler. www.imagnetfun.com sayfasında ticari olarak satışa sunulan magnet ve kart oyunlarının yanı sıra facebook sosyal ağı üzerinden kurdukları Pia Polya Oyun Ablası Grubunda üyelerin ücretsiz ulaşabildikleri birçok oyunu anne&çocuk dünyasına sunuyorlar. Facebook Pia Polya Oyun Ablası grubuna üye olan ebeveynler ve çocuk gelişim uzmanları gün içinde açılan birçok post ile ev oyunlarına, bilgiye, öneriye ve desteğe de ulaşabiliyor. Ağırlıklı olarak anneler birbirlerini tanımasalar dahi belki de ülkenin bir ucundan diğer ucuna mesafe olsa dahi evlerindeki miniklerin gelişimleri için birbirleri ile dostluk kuruyorlar.

İkincisi; Pia Polya ve İmagnetFun markaların en güçlü yanı ise karakterleri çizenin, oyunu hazırlayanın, üretimi ve satışı takip edip çocukların, annelerin ve çocuk gelişim uzmanlarının beklentilerini doğrudan karşılamaya çalışan kişi veya kişilerin Pia Polya ve İmagnetFun için aynı kişi olmasıdır. Bu nasıl bir avantajdır derseniz, uzman tasarımcı olan Nüket HOTALI AYDIN her bir oyunu kendisi çizmekte, gerek facebook Pia Polya Oyun Ablası grubu üyeleri gerek bu alanda hatırı sayılır öneme sahip isimlerin yorumları ile oyunlarını sürekli güncel tutmaktadır. Eşi Orhan AYDIN ile üretim ve satış ağını oluşturarak ev ve iş ortaklığı ile bu alanın nabzını yakından takip etmektedirler. Yani bir oyunu çizen bir grup tasarımcı ve bu hakları satın alıp üreten bir grup üretici veya yine sadece satış yapan bir grup satıcı olarak ayrı ayarı halkaların birbirinden koptuğu bir marka değil hepsinin tek elden yürütüldüğü bir tescilli kutu oyunları ve magnet oyun setleridir. 







Her şey bir yana; beni bu projeye inandıran “kadının gücü” oldu. Zeki, aktif, çalışkan, azimli, sağduyulu, iyi niyetli bir kadın… İşini hakkıyla yapan bir kadın… İşini müdanasız yapan bir kadın… Güçlü bir kadın… Kadının Gücü adına! :) :) :) 

Benden size öneri olan Pia Polya ve İmagnetFun’ı siz de benden bağımsız ve özgürce keşfedebilirsiniz:
Web Sayfası:  www.imagnetfun.com
Facebook Sayfası:  www.facebook.com/PiaPolya
Facebook Sayfası:  www.facebook.com/imagnetfun
İnstagram Sayfası: www.instagram/piapolya
İnstagram Sayfası:  www.instagram/imagnetfun 
Pinterest Sayfası: www.pinterest.com/piapolya
Facebook Grubu: 
www.facebook.com/group/piapolyaoyunablasi/?ref=bookmarks

Yeni yazı için tıklayınız: Pia Polya 1 Yaş Doğum Günü

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder