Cumartesi, Eylül 08, 2018

NİLÜFER MÜZİK FESTİVALİ 2018

NİLÜFER MÜZİK FESTİVALİ 2018
Nilüfer’den bir müzik festivali daha rüzgâr gibi geçti. Bu sene dördüncüsü düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali NilüferFest, bir organizasyondan öte adeta canlı bir organizma gibi büyüyor, gelişiyor ve değişiyor.

Kimi zaman hizmet ettiği sınırlarda ikamet edenlerin taleplerine göre hizmetlerini şekillendiren kimi zaman da yenilikçi hizmetlerini ikamet sahiplerine sunan Nilüfer Belediyesi öncülüğünce başlayan 2015in müzik etkinliği, 2018 ve sonrasının kapsamlı müzik festivaline dönüşüyor. İlk senesini 2015 yılında yaşayan festival, dördüncü senesi 2018 yılında başladığı noktadan artık daha farklı bir noktada yaşamına devam ediyor. İşitsel bir şölen sunan müzisyen ve müzik grupları artık çok daha profesyonelce programlanıyor. Festival alanının yeme-içme standları, tanıtım-satış standları, sağlık&güvenlik noktaları ve ekipleri, protatif tuvaletler, görsel temalar, ses ve ışık düzenleri, video çekimleri, duyurular, sosyal medya hesapları yine aynı şekilde stratejik yönetim planlarıyla çok daha bilinçli, özenli, dolu dolu işinin uzmanlarıyla tasarlanıyor, hazırlanıyor ve katılımcılara sunuluyor. Lokal bir etkinlik olarak el bebek gül bebek hayatımıza katılan Nilüfer Müzik Festivali NilüferFest ilk senesinde bağış karşılığı olarak ifade edilen temsili 5 tl bir bilet bedeline sahipken bugün ulusal bir üne kavuşarak 150 tl.lik bilet ederine ulaştı.


Arz mercii Nilüfer Belediyesi ve organizasyon işbirlikçileri, geçmişten sağladıkları ve bugüne arttırdıkları talep kitlesi ile sadece sosyal hizmetlerinde artı değer kazanmıyor tabii ki, gözle görülür bir caziplikte kâr edilmesinden dolayı festival artık sadece müzik şöleni olarak yönetilmiyor. Dengelerin değişmesi terazinin kefelerinin de değişmesi olarak realize oluyor. Bir kefe yükselirken karşılığında kefe onun yükselmesi için aşağıya iniyor. İşitsel şölen yükselirken kontrol mekanizması zayıflamaya başlıyor. Yükselen işitsel şölenin desteklenmesi için maddi akışın sağlanması gerekiyor. Maddi akış için kaynakların tedarik edilmesi gerekiyor.

Silsile böyle devam ederken bir bakıyoruz ki bebek NilüferFest büyümüş. Yapılan profesyonel çalışmaların bir işletmeci gözüyle bakıldığında hedefine ulaştığını görüyoruz. Başarıya ve büyüdüğüne sevinirken dejenerasyona üzülüyoruz. Yine elimizde olanın kıymetini kaybettiğimizi düşünüyorum gelenekselci taraftan bakınca. Yenilikçi taraftan bakınca ise işletmeci gözüyle görüp tebrik ediyorum.

Nerde o eski NilüferFest’ler diyeceğimiz yıllara adım attığımız şu yazımda  NİLÜFER MÜZİK FESTİVALİ 2016 yazdıklarımı bulamadığım bu seneki festivalde, organizasyonun kesinlikle harika yapıldığına inanıyor, iç disiplinin kişinin kendinde olduğunu düşünüyorum. Katılımcılara her türlü yeme-içme imkânın olduğu alanlarının fütursuzca çer-çöp içinde bırakılması, iki adım ötede konumlandırılan çöp kovalarına yürümek yerine hafta içi güzelliği bir başka olan kent ormanında ağaç diplerine plastik bardakların, su şişelerinin, içecek kutularının, kâğıtlarının atılması, özgürlüğün veya bireyselliğin sınırlarının çizilememesi, aile otoritesinden uzaklaşmanın akran grubuna kendini ispat zorunluğuna sokup sınırların kaybolması, müziği dinleme ve sanatçıyı izlemenin illa ki asileşme ile ifade edileceğinin düşünülmesi ve dizi dizi sıralanmış açılır kamp sandalyelerini ve sahipleri ve onların eşyalarına taşkınlık ile festival kafasının ifade edilmesi, önceki festivalde olandan farklı alkol tüketimin her alana serbest bırakılması ile en çok alkol tükenin en popüler kişi olacağı sanrısı, büyük bağırışların/seslerin olmazsa kankalık bağını gösteremeyeceği inancı; iç disiplin ile ilgili. Hatta festivalin yapıldığı kent ormanının çevresinde oturan semt sakinlerinin günlük kullandıkları sokaklarında, site ve evlerinin girişlerinde, yol üzerine her gün park ettikleri araçlarına, o semtin esnafının dükkanın önünde -kaç tane sivil ve üniformalı polis koyarsanız koyun- yapılan taşkınlıklar iç disiplinle ilgili.

İşte festival büyürken bu görüntü de büyüyor. Kâr marjı, bu talebi karşılamak için can atıyor olabilir; amaaaa, bir de aması var nerde o eski NilüferFest’ler. Neden müzik keyfi yapmak isteyen gençler ve aileler bu güzide festivalde azınlığa düşsün?

İç disiplin için eğitim şart.  Yarının büyükleri çocuklarımız ve gençlerimize küçük yaştan itibaren kendi otokontrollerini yapabilecekleri, kabul görmenin taşkınlık ile olmayacağını bildikleri, dejenerasyona hayır diyebilecekleri, bilimsel ve düşünce sistemlerini içeren eğitim programları sunmalıyız. Zihinlerini geliştirmeli kalplerini gerçek sevgi ile doldurmalıyız. Değerlerimizi ve yarattığımız güzellikleri kaybetmemek için çok caba sarf etmeliyiz.

Nilüferdeysek; gülümseye devam edelim sevgili arz mercii…


Önceki Yazı:

Festival Sosyal Medya Hesapları: 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder