Salı, Haziran 23, 2009

TORINO - ST.JOHN KUTLAMASI

TORINO - ST.JOHN KUTLAMASI

Italya’nin geleneksel festivallerinden birine biz de sahit olduk:

St. John Kutlamasi. Aziz John… Dini bir festival…

Ogrendigime gore; St. John Festivali, Doğu Ortodoks Hiristiyanlar ile Roma Katolik Hiristiyanlarinin en eski dini adetlerinden biridir. Gunumuzde St. John, kentin kouruyucu azizi olarak festivallerle kutlanmaktadir.

St. John, dogu hiristiyan aleminde mujdeci olarak taninir ve İncil’de tantinin elcisi olarak belirtilmistir. Hz. Isa’nin yeryuzune gelecegini bildirmek uzere dunyaya gelmistir. Hz. Isa’yi ve kendine gelenleri vaftiz etmistir. Benden bu kadar bilgi…

Donemin yasayisi temsilen kostumler… Bando… Yonetimi temsilen bayraklar, flamalar… Cesitli gosteriler… Sehirde cadde turu… Resmi toren… Havai fişek gosterisi… Kutlamalar…

Bu okuzdeki inanis ise su, hemen anlatayim:) boynuzlarini ne kadar siki tutarsan; kalbindekini de oyle siki tutarmissin ve hicbiryere kacip gidemezmis… Denedim mi, kacar mi? Kacmaz tabi ve denedimmmmmm. Hahahhaha!!!

Fener alayi gibi!
Gunduz baslayan gecit toreni belediye binasinin onunde yapilan resmi toren ile devam ediyor ve gece kentin buyuk meydanlarindan birinde halk toplarak festivale havai fisek gosterileri esliginde devam ediliyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder