Pazar, Temmuz 29, 2007

Barakli-Bogazova Mevkii

Barakli-Bogazova Mevkii


Orhaneli'nden yola devam ederek Keles yolunda ilerliyoruz. Bolgeyi seviyorum ama yollarini hayir! Hayir! Hayir! Hayir! Virajlarin sayisi ve dolambacligi artikca biran once aractan inmek istiyorum. Cunku bu yolda keyifli bir gunun mide bulantisiyla baslamasi yolu cekilmez hale getiriyor. Midem had safhada tum isyanlari oynuyor, elinden geleni ardina koymuyor! Efendi o; kole ben… Soz geciremiyorum! Son yarim saati gozlerim kapali, nane sekeri stoklarimi tuketerek, koltuga kivrilip yumularak gecirdim. Velhasil sozun ozu; virajlar siki bir arac tutmasi yasatiyor size eger bu tur dolambacli yollardan etkileniyorsaniz. Yok etkilenmiyorsaniz ne âlâ zaten… buyrun Keles’e!

Keles’in koylerinden bir olan Barakli Koyune geliyoruz. Cilek tarlalari ve kiraz agaclariyla pek bir meshur bu koy civarda! Nasiplenmek gerek bu guzelliklerden! Ama bunun icin mevsim basinda burada olmaliyiz :) Zira, biz biraz gec kaldik. Programimiz mevsim basiydi ama sehir yasantisinin getirdigi tempodan ertelene ertelene bu hafta buralara gelebildik.

Aractan inip koy merkezinde koy kahvehanesinde sabah sicacik caylari yudumlamak; midemle aramda olan guc dengesinde iplerin benim elime gecmesi icin yetti!

O kocaman cinarin altinda tahta sandalyelerde oturup agac golgesi esliginde yuksek rakimin verdigi temiz havayi solumak, cayin yaninda hafif bir sabah kahvaltisini yapmak, biraz da sohbet; viraj travmasini unutturdu.





Son bir gayretle az biraz daha yol alarak baslangicimiz olan Barakli Golu’ne vardik. Barakli Golu’nu referans alarak Bogazova Yaylasi’na dogru cilek tarlalari kiraz-visne agaclari arasindan yurumeye basladik. Tabi ki bu guzergah boyunca azicikta cilek gorebilseydik; harika olacakti!


Ama gorebildigimiz sadece biten cilekleri temsil eden artik vakt-i omru gecmis surgun yapraklariydi! Hahahahah!!! :):):) ):)

Visnelerden yana sansimiz cileklere nazaran daha iyiydi. Kiraz bulan zaten aramizda kraldi! Jestlerin en guzeli de agac dallari arasinda gizlenip kalmis o 3-5 kirazin usulunce ikram edilmesiydi. Kiraz ikram edilenin de degmegin keyfineydi! :):):)

Kisa bir orman ici patikada yurudukten sonra, genel yuruyusumuze toprak yoldan devam ettik.



Yol boyunca bir cok cesme oldugundan yazin kavurucu sicakliginda oldugumuzu daha az hissettik su stogumuz azalacak korkusu yasamadan…



Ustelik agaclarin yuksekliginin goz aliciliginin yanisira sagladigi serinlik de parkurmuzu kolaylastirdi.







Bol yesillikli, bol endemik bitkili, genis ova manzaralari, az egimli guzergahimizda varis yerimiz Bogazova Yaylasi, mola-yemek mevkimiz ise Kucuk Bogazova Mevkii. Yolu devam etsek yukariya dogru; Buyuk Bogazova Mevkii’ne ulasacagiz.


Buyuk Bogazova Mevkii, bir zamanlar Uludag icin yeni kayak pisti calismalarinin oldugu, daha sonra vaz gecildigi, olanin bitenin bitki ortusu-agac topluluguna oldugu bolge. Bugunku planimizda buraya cikis yok, asagida kalacagiz.


Ormanlik icinde yapilan dinlenme-yemek molasinin dayanilmaz goruntuleri, buyrun isteeeee! Keyif degil mi?! :)
Hmmmmmm... Tv yemek programi gibi walla:)


Ocagimizi hazirliyoruz....

Biraz da yag...


Malzemelerimizi tenceremizin icine atiyoruz...


E birazda karistiyoruz...


Hadi yiyin gari!!!
:):):)


Kiraz-visne agaclari arasinda yemek ziyafetinin de verdigi hazla donuse geciyoruz. Egim hafifte olsa; inisler hep daha hizli ve kolay oluyor…

Son olarak sabah baslayip aksami beraber ettigimiz gunu, koy merkezindeki alabalik tesisinde aksam yemegi yiyerek taclandiriyoruz. (balik fikri de; sabahtan beridir sicaktan ve yurumekten hafiften yorgun dusmus, sonunda bogazova mevkiine ulasmis, cesme basinda otururken acikmisligin verdigi bir coskuyla “bir tereyagi ki; off offff yarim saat oyle duruyor baligin ustunde, ban ban bitmiyor, ban ban bitmiyor, offf offf”, “Hele de ustune semaverde bir cay ki, offf offff” sozleriyle ortaya cikti. Daha oglenden herkes cantasindakileri unutup, donuste yiyecegi alabaligi dusunmeye basladi! Hahahahah!:) Sonuda herkes gec donmek pahasina da olsa yedi de aklinda kalmadi kimsenin!)

Arada kaybolan gunes gozlukleri, bileklere vuran sandaletler, gec kalinan dugun, recel icin toplanan sezonluk visneler, ve tum yasanmisliklarla birlikle aksami etmis olduk!

Yeniden birlikte olabilmek dilegiyle, sevgiler!


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder