Salı, Eylül 15, 2020

EKER I RUN – ADIM ADIM - BİLİM SEFERBERLİĞİ PROJESİ

 EKER I RUN – ADIM ADIM - BİLİM SEFERBERLİĞİ PROJESİ

(Videoyu izlemek için tıklayınız. Eğer açılmaz ise FACEBOOK BLOG SAYFASI dan izleyiniz)

Haydi Çocuklar, Bilime!

Geçen seneyi hatırlıyor iseniz pandemi gerçeği ile yaşam kurmadığımız bu dönemlerde, 6. Eker I Run 2019 koşusu heyecanı içindeydik. Kayıt masasında yüz yüze kaydımızı yaptırmış ve çok keyifli bir organizasyon eşliğinde kitleler halinde canlı canlı koşumuzu gerçekleştirmiştik. Bu sene ise yeni koşullara ayak uydurmaya çalışıyoruz. 

Kısa bir hatırlatma için, Bade’ciğin 6. Eker I Run 2019 Koşusunda Tema Vakfı Ağaç Kardeşliği Projesini desteklemek için gönüllü olarak koştuğu kampanyasına ve kampanya sonrasındaki etkilerine YAZI-1 ve YAZI-2 ’yi okuyarak ulaşabilirsiniz. Ya da yazının sonlarına doğru birkaç paragraftan oluşan kısa bilgilendirmelere göz atabilirsiniz.

Bade, başta kız çocukları olmak üzere gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına yönlendirilmesi için bu sene kısıtlı imkânlara sahip öğrenci arkadaşlarının stem yapabilmelerine imkân sağlamak amacıyla yardımseverlik koşusunu Bilim Seferberliği Projesi’ni desteklemek için koşuyor.

Bade’cik, bu sene yardımseverlik koşusunda destekleyeceği STK’yı seçmek için kampanya açan STK’ları incelerken logosunu bildiğimiz twin bilim setlerinin logosu ile karşılaştık. Twin bilim setleri ile pandemi sürecini evde daha kolay baş edilebilir bir şekilde yürütmek için legolarımıza yandaş arkadaş ararken tanıştık. Aldığımız setler ile birlikte gönderilen sertifikalar da Bilim Seferberliği Projesi’ne destek verdiğimiz yazıyordu. Ve, böylelikle bizler bu oluşumdan haberdar olmuştuk. Şimdi ise yardımseverlik koşusunda kampanya açan STK’lar içinde destek verdiğimiz bir projeyi görünce üzerinden devam etmeyi seçtik. Yani bu sene, tümdengelen bir metotla Eker I Run’la buluşuyoruz.

Bilim Seferberliği Projesi Nedir?

Bilim Seferberliği Projesi, çocuklara bilimi sevdirmek için YGA Hayal Ortakları Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı bir sosyal sorumluluk projesidir. Bilim Seferberliği Projesi kapsamında; Türkiye’nin her köşesindeki ihtiyaç sahibi köy okullarına en son teknolojiyi anlatan Bilim Setleri gönderilmektedir. Bu sayede çocuklar, bilimi eğlenerek öğrenir ve bilimsel bakış açısı kazanırlar. (TIKLAYIN-1) (TIKLAYIN-2)  YGA Hayal Ortakları Derneği, 1 okulun fonlanma bedelinin 8.000 TL ve 1 çocuğun bilimle buluşma bedelinin 20 TL olduğunu ifade ediyor.

Kampanyamız için sizler de destek olabilirsiniz:

1- Bir çocuğu veya çocukları bilimle buluşturabilirsiniz:

ONLINE BAĞIŞ YAP

2- Koşuya katılabilirsiniz:

SEN DE KOŞUYA KATIL


3- Etki yaratmak için aşağıdaki kampanya sayfamızı ve postlarımızı paylaşabilirsiniz:

ADIM ADIM KAMPANYA SAYFAM

https://ipk.adimadim.org/kampanya/CC62257

 

FACEBOOK BLOG SAYFASI

BLOGSPOT BLOG SAYFASI

 

Herkese çok teşekkür ederiz :)

 

KISA BİLGİLENDİRMELER:

Eker I Run Nedir?

Eker I Run, Eker Süt Ürünleri A.Ş’nin sosyal sorumluluk kapsamında her yıl düzenlediği bir yol koşusu etkinliği. İlk koşu 2014 yılında gerçekleştirildi, bu sene 2020 yılında yedincisi düzenleniyor. Bu sene diğer senelerden farklı olarak covid-19 pandemisinden dolayı sanal (dijital) koşu yapılıyor. 1 Ekim - 4 Ekim 2020 tarihleri arasında istenilen zamanda koşulabiliyor. GPS özelliği olan bir spor sağlık uygulaması ile koşu/yürüyüş etkinliğini kaydedip linki sonuç yükleme sayfasında adınıza açılan bölüme ekliyorsunuz.

Farklı yaşlar ve kondisyonlar için farklı çevrimiçi sanal (online virtual race) yarışlar mevcut. 6 yaş ilâ 12 yaş arası çocuklar Minik Adımlar Parkurunda 500 metre koşuyor. Gençler ve yetişkinler ise 5 kilometrelik, 15 kilometrelik koşuya veya 42 kilometrelik maraton koşusuna katılabilir veya koşu yerine paten yarışına da katılabiliyor. (TIKLAYIN

Bu sosyal sorumluluk etkinliği, farklı alanlarda çalışan sivil toplum kuruluşları (STK) ile işbirliği yaparak o STK’nin toplum içindeki görünürlüğünü, bilinirliğini, etkinliğini artıyor. Biz de Adım Adım Toplum Oluşumu ile koşuya katılıyoruz.

Sanal Koşu Nedir?

Eker I RUN Sanal Koşusu, kayıt olan koşucunun kendi istediği yer ve zamanda, kendi oluşturduğu parkurda gerçekten koşarken diğer katılanlarla rekabet ve dayanışma hissini yaşamasını sağlayan bir koşu organizasyonudur.

Başvurular 5-30 Eylül 2020 arasında internet üstünden yapılır. 1-4 Ekim 2020 arasında koşular tamamlanmalıdır. Sonuçlar 5 Ekim 2020 akşamına kadar gönderilmelidir. (TIKLAYIN

Minik Adımlar Nedir?

12 yaş ve daha küçük çocuklar katılabilir. Minik Adımlar’da 500m (yaklaşık 1000 adım) mesafe koşulur. (TIKLAYIN

Adım Adım Nedir?

Adım Adım kendisini, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumu olarak ifade ediyor. Gönüllü koşuculara ve sivil toplum kuruluşlarına yardımseverlik konusunun ne olduğunu, nasıl yapıldığını anlatarak ve yapmaları için motive ederek başta koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağladığını belirtiyor. (TIKLAYIN