Perşembe, Ağustos 02, 2007

Kızarkadas




Sicak nemli bir gunde evli genc bir kadin koltukta oturmus, ziyaretine gittisi annesiyle buzlu cay iciyordu. Hayat, evlilik, hayatin yukledisi sorumluluklar ve yetiskinlisin getirdisi yukumlulukler hakkinda konusurlarken, anne bardasindaki buzlari dusunceli bir sekilde birbirine tokusturdu ve donup kizina ciddi bir bakis atti.

"Kiz arkadaslarini unutma" diye tavsiyede bulundu, cay yapraklarini bardasin dibine dosru daldirarak "Yasin ilerledikce senin icin daha onemli olacaklar, kocani sevsen de, cocuklarini ne kadar cok sevsen de onemi yok, yine de kiz arkadaslarina ihtiyac duyacaksin. Onlarla su anda ve daha sonra bir yerlere gitmeyi ihmal etme, onlarla birseyler yap ve kiz arkadaslarini hatirla onlar sadece arkadaslarin desil, senin kardeslerin, kizlarin ve diser akrabalarin ayni zamanda. Diser kadinlara ihtiyac duyacaksin" dedi.

"Ne kadar komik bir osut" diye dusundu genc kadin. "Daha yeni evlenmedim mi ? Cift dunyasina yeni katilmadim mi? Artik ben evli kadinim. Tanri askina, yetiskin bir kadinim, kiz arkadaslarina ihtiyac duyan bir genc kiz desilim. Eminim ki kocama ve aileme hayatimi harcamak, ihtiyac duydusum tek sey olacak"

Ama annesini dinledi ; kiz arkadaslariyla iletisim kurmaya devam etti ve her gecen yil buna daha cok vakit ayirdi. Yillar gectikce , annesinin kendisine dediklerinin ne anlama geldisini , bildisini anladi Zaman ve kosullar desistikce ve kadin uzerindeki gizemini gostermeye basladikca, kiz arkadaslari, kendi hayatinin baslica dayanasi oldu.

Bu dunyada yillarca yasadiktan sonra iste ogredigim sey :
Zaman geciyor. Hayat akiyor. Mesafe ayiriyor. Cocuklar buyuyuyor. Ask buyuyor ve azaliyor. Kalpler kiriliyor. Kariyerler son buluyor. Isler geliyor ve gidiyor. Ebeveynler oluyor. Erkekler arayacaklarini soyleyip aramiyor.

Ama kiz arkadaslar hep oradalar, aranizda ne kadar zaman ve kac km oldusu onemli desil. Bir kiz arkadas, hicbir zaman ona ihtiyac duydusunuzdan daha uzak desildir. Yalnizlik vadisinde , yalniz ve kendiniz icin yurumeniz gerektisinde ,kiz arkadaslaniz vadinin kenarinda sizi alkislayarak, sizin icin dua ederek, sizi cekerek, vadinin sonunda kollarini acarak sizi bekliyor olacak.Bazen kurallari cisneyecek ve yaninda yuruyecek, ya da iceri gelecek ve seni disari tasiyacak. Benim kizim, kiz kardeslerim, annem, gorumcelerim, kayinvalidem, teyzelerim, yesenerim, kuzenlerim, butun diser ailem ve arkadaslarim hayatimi koruyor. Dunya onlar olmadan ayni olmazdi ve tabi bende.

Kadinlik denen bu maceraya basladisimiz zaman, onumuzde uzanan bu inanilmaz sevincler ve kederler hakkinda hicbir fikrimiz yoktu, birbirimize ne kadar ihtiyac duydusumuz hakkinda olmadisi gibi. Hergun hala birbirimize ihtiyac duyuyoruz.
***
Mukemmel bir hayat tarzinin kilit noktasi kiz arkadaslardir.
Dogru secim yap.
Arkadaslarin senin denizde tutundugun kopuk, zihinsel kurtaricilarin ve kisisel yonetim kurulundur. Onlar senin muttefiklerin ve suc ortaklarindir.
Onlar senin kiz takimin, seyahat ekibin ve tamami kizlardan olusan muzik grubundur.
Arkadaslarin kendi girdabindaki kizlarindir.
Yuruyus seklini, konusma seklini, dusunme seklini, ictigin ickiyi, tanidigin kisileri, paylastiklarini, nereden alisveris yaptigini ve sacina ne sekil verdigini etkilerler.
Gercek bir kiz arkadas sadece senin yaninda degildir, onlar senin icin iyidirler.
Tanri; kiz arkadasin kotosunden korusun!
***

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder