Pazar, Şubat 03, 2008

yok

 


*** hayat her gun yeniden yazilir... ***
 
kalmadi. ariyorum ama yok. hep olurdu. kirinti bile olsa olurdu. kenarda kosede kalsa bile olurdu. arar bulurdum ben. gozum gibi bakardim. umutla beslerdim. buyuturdum. hep olurdu. hep isitirdi beni. varligimin sebebiydi. ben onunla var olurdum. simdi yok. o yok. ben de yokum. ariyorum. bulamiyorum.

sen gordun mu. sende mi kaldi. belki ceplerinde kalmistir. masanin uzerine de baktin mi. not birakmis mi biryerlere. belki son sozlerinde belli etmistir birseyleri.

kim onu yok etti. kim onu hancerledi. kim izin verdi buna. ben canim pahasina saklardim onu. korumamazlık yapmis olmam imkansiz. bu kadar cani acimis olamaz.

gucendi mi. alindi mi. birseye mi incindi yoksa. bana inancini mi kaybetti. hic birakmazdi beni. bana darilmis olamaz.

biryerlere giderken gordun mu onu.

ben gerci son zamanlarda biraz boynu bukuk goruyordum onu. sanki biraz icine kapanmisti. birsey acitmisti onu. ama belli etmiyordu. ben sadece farkediyordum. ama belli etmedigi icin kondurmuyordum da hani. o yuzden mi yok olup gitti yoksa.

hava soguk. daglar soguk. disarida ayaz avaz avaz sanki. cay koyuyorum bardaga. hemencecik soguyor. uzerime ince bir sal aliyorum. sirtim hep soguk. coraplar kâr etmiyor. sobalar zaten hikaye oldu. romans desen nedir o diyecegiz. o da mi usudu yoksa. bu yuzden mi gitti. yoksa isinmak icin biryerlere mi sokuldu.

oturuyorduk gecenlerde. konustuk az. havadan sudan. pek birsey anlatmadi. benim de soracaklarim yoktu gerci. sanki biraz kamburu cikmisti. cok mu yuk almisti yoksa uzerine. gordun mu sen. biliyor musun. haberin var mi hic.

gitmis olamaz. bilirim sana olan bakisini. beni biraksa bile seni birakamaz. bana hep oyle derdi. ben hep boyle bildim. yoksa sana mi kizdi. ofkesini benden aliyor.

anlatiyordu bir ara. aynaya baktigimda kendi gozlerimi goruyorum diye. tam da dinlemedim. kabahat bende. ne yapsam affedemem kendimi. ben sana baktigini dusunurdum hep. hep kendi gozlerinde seni gordugunu. yoksa hicbirsey mi goremiyordu bakinca. ne demek istemisti. onu dinlemedigim icin gitmis olabilir mi.

gitti. ve beni almadan gitti. seni de beni de boyle birakip gitti.

haklidir belki. son zamanlarda kendi kendine konusurken kulak misafiri olmustum ona. caktirmamistim onu dinledigimi. hep guzel seyler anlatiyordu. hayalleri cok guzeldi. cogu geceler gozu nemli uykuya daliyordu. hic usenmeden uykuya daldiktan sonra usulca gozyaslarini siliyordum hissettirmeden. sevinc gozyaslari saniyordum. gizli bir derdi mi vardi yoksa. cok mu yalniz hissediyordu kendini. cok mu sahipsiz kalmisti.

yitirmis olamaz. yalpalayip tokezledigimde elimden tutardi beni. icindeki umudu yitirmis olamaz.

ona mutlaka birsey olmus olmali.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder