Cumartesi, Haziran 27, 2009

ROMA - KOLEZYUM

ROMA - KOLEZYUM
Gladyatörler! Kafeslerinden saliverilen aslanlar! Havalanan toz toprak... Dövüşeri izleyen imparator… Kendinden gecmis halk! Iste arena!

Tarih kokan bu zamaninin 50.000 kisilik arenasi; Kolezyum olarak bilinmesinin yani sira Flavianus Amfi Tiyatrosu olarak da bilinmektedir. Milattaon sonra 70.yillarda doneminin usta bir komutani tarafindan zalim galadyatör dövüşleri için yapılmış bir arena burasi. Bizim kulturumuze biraz uzak… Biz de horoz dovusleri yapiliyor :):):)

Kolezyum, gladyatör dövüşlerinden sonraki zamanlarda barinma yeri, ticarethaneler, tas ocagi, dini kisla gibi kullanilmaya baslanmis ve en sonunda da Dunyanin 7 harikasindan biri secilmis. Gunumuzde ise paskalya oncesi fener alaylari duzenlenmekteydmis. Biz tabi paskalya zamani ziyaret etmedigimiz icin bu gosteriyi izleyemedik.

Suan bira zharap gorunumde… Depremden dolayi yikilmis… Bazi taslari calinmis… Ama yine de bu haliyle bir antik arena olarak muhafaza edilen kolezyum Roma Imparatorlugunun en gostersili simgelerinden biri.

Kolezyumun disindaki alan park gorunumdeydi… yesil alana uzanan turistler… Etrafta gezinen yerli halk… Vee gelin-damatlar! :):)J Bizim icin tarihi bir yapi; onlar icin ise nikah albumleri icin kostura kostura geldikleri etkileyici bir fondu kolezyum gunluk yasamlarinda…

Yeniden gorusmek uzere...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder