Pazar, Kasım 27, 2011

MUSTAFA BILGE SATKIN - FOTOFEST 2011


Mustafa Bilge Satkın / Korkuluklar

Yalnızca Kuşlar, tarlalara gelmesin, ekinleri yemesin diye mi dikiliyor korkuluklar. En azından ilkokul kitaplarında böyle yazardı.

Genelde, ortamdaki doğal malzemelerden yapılır, başına bir şapka takılır ve imkan olursa üzerine de eski bir elbise giydirilirdi.

Mustafa Bilge Satkın’ın fotoğraflarında gördüğümüz ise, bu tanımlamaların dışına çıkıyor.

Satkın, Türkiye’nin dört bir yanından çektiği fotoğraflarında bu sıradışı korkulukları, fotoğrafçı gözüyle özenle saptayarak adeta sanat yapıtlarına dönüştürüyor.
Mustafa Bilge Satkın

1978’de Elazığ’da doğdu.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nü, Marmara Üniversitesi Fotoğraf Yüksek Lisans programını ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik programını bitirdi. Fotoğrafa 1995 yılında başladı. Bu güne dek 5 dia gösterisi hazırladı, bir kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı ve fotoğrafları çeşitli yayınlarda yer aldı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde “Araştırma Görevlisi” olarak başladığı akademik kariyerini, “Öğretim Görevlisi” olarak sürdürmektedir.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder