Pazar, Kasım 27, 2011

SERKAN TAYCAN - FOTOFEST 2011


MEMLEKET

Serkan TAYCAN

Serkan Taycan’ın çocukluğu ve ilkgençliği babasının görevi nedeniyle Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde geçmiş.
Daha sonra üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Taycan, aradan zaman geçtikçe imgeleminde yer alan Anadolu’yu, bu kez elinde fotoğraf makinesi ile yeniden keşfetmek için yola çıkmış.
Mekânlar ve insanlar Taycan’ın fotoğraflarında artık hiç unutulmamak üzere son bir kez daha buluşuyorlar.
Serkan Taycan
1978 yılında Gaziantep’te doğdu Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Mühendislik eğitiminin ardından, 2004 yılında Nordens Fotoskola’da (İsveç), belgesel fotoğraf eğitimi aldı. Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar Yüksek lisans programında eğitimine devam etmektedir. Memleket çalışması Galeri Elipsis’deki ilk gösteriminin ardından Selanik Fotoğraf müzesi, Vendome Fotoğraf festivali, Niort Fotoğraf buluşması gibi bir çok yerde sergilendi.
Sanatçı 2010 yılında Niort’da (Fransa) Christian Caujolle’ün küratörlüğünde misafir sanatçı programına ve İstanbul’da Viktor Burgin küratörlüğünde “İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor” atölye-sergi programına katıldı. 2011 yılında “ExChange:İstanbul-Marsilya, Endüstriyel Kültürel Miras” sergi ve kitabını hazırladı.Taycan’ın fotoğrafları The New Yorker, Wallpaper*, Der Spiegel, Monocle gibi birçok uluslararası yayında yer aldı. Sanatçı Türkiye’de Galeri Elipsis, Fransa”da Sipa Press ajansı tarafından temsil edilmektedir. Bağımsız fotoğraf kollektifi RecCollective’ın bir üyesi olan sanatçı, İstanbul’da yaşamakta ve çalışmalarına devam etmektedir.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder